A A A
Petak, 14 Svibanj 2021
Izbori 2008 PDF Ispis E-mail
Autor Sanel Babic   
Nedjelja, 06 Srpanj 2008 09:39

 

 

Za lokalne izbore u Vlasenici 5-og Oktobra 2008-me godine, registrovale su se sledece stranke:

001 BOSANSKOHERCEGOVACKA PATRIOTSKA STRANKA - Sefer Halilović
004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU - Haris Silajdžić
008 SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE - Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić
016 SRPSKA RADIKALNA STRANKA REPUBLIKE SRPSKE
018 SRPSKA DEMOKRATSKA STRANKA
027 HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BIH
028 DEMOKRATSKA NARODNA ZAJEDNICA BIH
074 SOCIJALISTICKA PARTIJA
090 STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
- Sulejman Tihić
440 PARTIJA DEMOKRATSKOG PROGRESA
461 DEMOKRATSKI NARODNI SAVEZ
502 NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK
515 SAVEZ NEZAVISNIH SOCIJALDEMOKRATA
- Milorad Dodik
732 SRPSKA RADIKALNA STRANKA DR VOJISLAV ŠEŠELJ
769 HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA 1990

MILICI
008 SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE
016 SRPSKA RADIKALNA STRANKA REPUBLIKE SRPSKE
018 SRPSKA DEMOKRATSKA STRANKA
027 HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BIH
028 DEMOKRATSKA NARODNA ZAJEDNICA BIH
074 SOCIJALISTICKA PARTIJA
279 PENZIONERSKA STRANKA REPUBLIKE SRPSKE
440 PARTIJA DEMOKRATSKOG PROGRESA
461 DEMOKRATSKI NARODNI SAVEZ
502 NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK
515 SAVEZ NEZAVISNIH SOCIJALDEMOKRATA
732 SRPSKA RADIKALNA STRANKA DR VOJISLAV ŠEŠELJ
769 HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA 1990
K22 SAVEZ SDA-S BIH


J A V N I P O Z I V

raseljenim osobama sa priznatim statusom

 

Centralna izborna komisija BiH je upoređujući podatke iz evidencije o državljanima BiH u skladu sa odredbama Zakona o jedinistvenom matičnom broju, Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH i Zakona o ličnoj karti državljana BiH sa podacima o raseljenim osobama sa priznatim statusom proslijeđenim od strane organa nadležnih za raseljene osobe u BiH, utvrdila da od 101.639 raseljenih osoba sa pravom glasa na predstojećim izborima, 16.641 osoba ima netačne ili nepotpune neke od ličnih podataka (JMB ili ime, prezime, ime roditelja ili datum rođenja).

Pozivamo sve raseljene osobe sa priznatim statusom da do 10.07.2008. godine u nadležnim organima provjere ispravnost svojih ličnih podataka, i to:
- raseljene osobe koje borave na području u FBiH u općinskim službama nadležim za raseljene osobe u FBiH,
- raseljene osobe koje borave na području Republike Srpske u odsjecima Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS u Foči, Zvorniku, Banja Luci, Prijedoru, Doboju, Bijeljini, Istočnom Novom Sarajevu i Trebinju i
- raseljene osobe koje borave na području Brčko Distrikta BiH u Službi za izbjeglice, raseljena lica i stambenu politiku.

Radi provjere podataka sa sobom je obavezno ponijeti ličnu kartu ili u slučaju spriječenosti kopiju važeće lične karte dostaviti na adresu odgovarajućeg nadležnog organa.
 

IZBORI 2008

Postovani gradjani Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Americkim Drzavama,

Zelimo Vas podsjetiti da je u toku proces registracije biraca za predstojece Lokalne izbore 2008. godine u Bosni i Hercegovini.

Drzavljani Bosne i Hercegovine koji privremeno borave u inostranstvu duzni su se prijaviti za glasanje izvan Bosne i Hercegovine ukoliko zele ostvariti biracko pravo za Lokalne izbore 2008. godine.
Proces registracije biraca poceo je 08.maja 2008. godine i trajati ce do 22. jula 2008. godine.
Prijava se vrsi podnosenjem popunjenog obrasca PRP-1 ili PRP-2 Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine i to:

• Gradjani BiH, koji su bili registrovani za glasanje izvan BiH na prethodnim izborima, moraju potvrditi registraciju putem obrasca PRP-2. Centralna izborna komisija BiH ce obrasce PRP-2 dostaviti na aderese gradjana sa posljednje registracije u inostranstvu. Ukoliko je u medjuvremenu doslo do promjene aderese, neophodno je obavjestiti Centralnu izbornu komisiju u najkracem roku.
Registracija se vrsi popunjavanjem obrasca PRP-2 uz koji se prilaze kopija vazeceg dokaza o identitetu ( licna karta BiH, izdata u okviru CIPS-a, ili pasos BIH ili vozacka dozvola BiH) i dostavlja se Centralnoj izbornoj komisiji BiH u Sarajevu.

• Gradjani BiH koji se nisu registrovali za glasanje izvan BiH na prethodnim izborima ili se prvi put registruju, moraju izvrsiti registraciju. Registracija se vrsi popunjavanjem obrasca PRP-1 uz koji se prilaze kopija vazeceg dokaza o identitetu (licna karta BiH, izdata u okviru CIPS-a, ili pasos BIH ili vozacka dozvola BiH) i dostavlja se Centralnoj izbornoj komisiji BiH u Sarajevu. Obrasci PRP-1 su distribuirani i dostupni su u bh. udruzenjima, asocijacijama i zajednicama u Sjedinjenim Americkim Drzavama, Ambasadi BiH u Washington-u, Generalnom konzulatu BiH u Chicago-u, kao i na web stranici www.izbori.ba.

• Ukoliko se prijavljuje osoba sa statusom izbjeglice, a ne posjeduje jedan od gore navedenih licnih dokumenata, ta osoba identitet moze dokazati i kopijom jednog od slijedecih dokumenata: vazecom licnom ispravom koju je izdala zemlja domacin ili izbjeglickim kartonom izdatim od strane zemlje domacina ili druge medjunarodne organizacije. Samo u ovom slucaju, uz prijavu se mora priloziti Uvjerenje o drzavljanstvu BiH, kao dokaz o drzavljanstvu BiH i Potvrda o prebivalistu u BiH, kao dokaz o prebivalistu.


Za sve dodatne informacije gradjani Bosne i Hercegovine se mogu obratiti Ambasadi Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Americkim Drzavama: telefon: 202 337 1500, fax: 202 337 1502, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Centralnoj izbornoj komisiji BiH: telefon 387 33 251 332 ili 387 33 251 333, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Ucescem na Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini dajemo nas glas za prosperitetnu buducnost domovine. Nasa buducnost je u nasim rukama!


AMBASADA BOSNE I HERCEGOVINE U SJEDINJENIM AMERICKIM DRZAVAMA

Ažurirano Srijeda, 09 Srpanj 2008 12:29