A A A
Nedjelja, 29 Ožujak 2020
Sramota - Kradza Kurbana u Vlasenici PDF Ispis E-mail
Autor Sanel Babic   
Subota, 23 Prosinac 2006 07:42

 Ovo je da pamet stane. Dali je moguce da niko ne stane u kraj kradzi kurbana u Vlasenici. Naime u noci uoci slave srpskog svetca Nikole u mjesnoj zajednici Drum doslo je do kradze ovnova namjenjenim za klanje kurbana. Kradljivci su ogulivsi ovna njegovu kozicu i unutricu ostavljali ispred ulaznih vrata domacina. To nesvakidasnje zlodjelo se desilo na nekoliko mjesta u mjesnoj zajednici Drum a i u samom gradu Vlasenica tako da se Muslimani Vlasenice pitaju dali ce moci sacuvati Kurban do dana Kurban Bajrama.

Gdje je sad ta Pravoslavna crkva ili Presednik Opstine da se obrati svom narodu da ne cini takvo zlo nad svoim komsijama kad nije htjela da stane u zastitu svoih komsija Muslimana da nebudu poklani od svoih komsija Pravoslavaca. Po svemu sudeci ovo je veliko zlo koje su srpski zlocinci ponovo uradili u Vlasenici .Pa zar da posle 3000 hiljade ubijenih u Vlasenickoj opstini nismo u stanj biti sigurni da dostojanstveno kao sve civilizacije i mi mozemo obaviti svoj vjerski obred sto dolikuje jednom narodu.

 

Upitao bih odgovorne u Vlasenici da li je njima naredzeno da tako postupaju prema svoim komsijama ili ako nisu, mogu li oni garantovati sigurnost bar tog Ovna ako nisu mogli za vrijeme rata garantovati sigurnost svojim komsijama. Neka je nasramotu zlocincima.

Ažurirano Srijeda, 27 Prosinac 2006 06:15