A A A
Petak, 30 Listopad 2020
Volja za Znanjem PDF Ispis E-mail
Autor Dzevad Bektasevic   
Nedjelja, 22 Listopad 2006 08:30
 20.10.2006. godine je jako bitan dan za Vlasencana, Bektasevic Ekrema, koji je zvanje diplomiranog inzenjera rudarstva , stekao na Rudarsko-geolosko-gradjevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Nakon zavsteka studija, pronaci adekvatno zaposlenje je bilo nemoguce, nije se razocarao, nastavio je dalje sa ucenjem i strucnim usavrsavanjem.
U toku i poslje studija ucestvovao u izradi vise projekata iz svoje oblasti i obavio vise strucnih radova.
Upisnik je i polaznik magistarskog studija od 2004.godine na Tehnoloskom Fakultetu Univerziteta u Banja Luci.
Nakon dvogodisnjeg napornog rada i istrazivanja, koja su iziskivala velika odricanja mladog covjeka, kao i cinjenica da za ovaj studij su neophodna znatna materijalna sredstva, Bektasevic je svojom zeljom za sticanje novih znanja i uporonscu prevazisao be barijere koje su stajale na tom putu.

Svoj ulozeni trud je krunisao dana 20.10. 2006. godine, kada je pred cetveroclanom komisijom Univerzitetskih profesora, izlozio i odbranio svoj rad te stekao strucno zvanje Magistra Tehnickih nauka iz oblasti zastite zivotne sredine.


Mr. Bektasevic Ekrem dip.inzenjer rudarstva,
Iskrene cestitke, puno srece i uspjeha za njega i porodicu u buducnosti, da nastavi sa zapocetim putem strucnog usavrsavanja,a njegov put nek bude vodilja za ostale mlade Vlasencane.

Dzevad Bektasevic


Ažurirano Srijeda, 25 Listopad 2006 17:29