Skolsko doba

O Vlasenicanima, Carsijskoj Raji i Istoriji...

ucitelj Jeso

PostPostao/la Senada » 02 dec 2007, 09:27

Od prvog do cetvrtog razreda,razredni mi je bio ucitelj Jeso.Jedan od najboljih ucitelja(za mene).Bio je malo stariji i cini mi se da mu ni vid nije bio najbolji.Moja prijateljica Melisa i ja smo se takmicile koja ce najsitnije pisati,tako da dodje iz SH da nesto opisujemo.Posto samo nas dvije pisale sitno ucitelj Jeso nije mogo ni sa naocarima da procita i mi bi morale izaci pred tablu i citati sastav,a on bi onda nama ocijenijo rad.Mi smo tako citajuci uvjek ispravljale svoje greske,a njemu nista nismo govorile(a gresaka je bilo za jednu veliku jedinicu minus)samo smo bajgi zamuckivale.On je uvjek bio zadovoljan s nasim radovima i uvjek bi nam dao peticu.Ja nas sreca da on nije sam cito ko zna koliko bi puta ponavljale razred. :shock: :shock: :lol:
Senada
Napredni korisnik

PostPostao/la Moser Dautovic Nera » 02 dec 2007, 15:56

Ucitelja Jesu sam vidjela u Vlasenici odmah poslije rata,nisam ga mogla poznati.Imao je neki mantil vise neznas ni kakve je boje od prljavstine.Zamalo da stanem da mu dam koju marku,bilo mi ga zao.
Moser Dautovic Nera
Elita

ucitelj Jeso

PostPostao/la Senada » 03 dec 2007, 06:39

Ja sam mislila da je on davno umro.Imo je on finih godina i prije rata.
Senada
Napredni korisnik

PostPostao/la minka » 03 dec 2007, 18:46

Nije valjda da je ucitelj Jeso jos uvijek ziv.Bio je ucitelj i kad sam ja isla u osnovnu skolu istina nije bio meni ja sam bila kod ucitelja Muhameda Hasanefendica ,ali lika mu se jos uvijek dobro sjecam.
minka
Napredni korisnik

PostPostao/la vlasenicanin » 07 dec 2007, 14:49

Da se i ja malo umjesam i da ja malo pofalim ucitalja Jesu, naime ja bih da se odvoje ljudi od neljudi a ucitelj Jeso je bio i ostao uzoran gradzanin nase Vlasenice i bio je uzoran gradzanin i u toku ratu u Bosni.On i jos neki srbi su zasluzili da se spominju jer su to zasluzili u agresiji na Bosnu ,tu jos spada i sekretar osnovne skole devetneste Bircanske Brigade.Marinkovic ,koji je po Vlasenici psovao cetnike sto su uradili zlocin nad muslimanima Vlasenice i bio je mnogo puta za to bio isprebijan od strane cetnika, a znate li i da je mlinar Vid ubijen od cetnika zbog pomoci u pralasku muslimana kroz grabaovicu i druge djelove koje je kontrolisala cetnicka bratija.
vlasenicanin
Elita

Re: Skolsko doba

PostPostao/la omer » 07 jul 2009, 12:18

selam i zdravo svima ja sam Omer rođen sam vlasenčanin ali sam posle otišao u bratunac..
išao sam par razreda u vlasenicu nesječam se dobro raje ali najviše se sječam lijepih mi prijateljica dviju setara sa druma Mersa i Nisa uvjek mo se skupa igrali kad sam dolazio god djeda gore nažalost se nesječam prezimena volio bi ih sresti ponovo ako se prepoznaju u ovoj poruki ili ako ih neko zna nek napiše imaju još jednu mlađu setru....kuča im je bila preko puta mog djeda pa smo se često igrali inače moj se je rahmetli djed zvao Hađo Smajlović.

javi te bar neko...
omer
Robot - Samo cita

PostPostao/la kengur » 08 jul 2009, 05:48

Zdravo svima.
Da spomenem i rahmetli profesora Fahru Ramica pogino pred kapijom u tuzli a i u folkloru svirao gitaru.
kengur
Iskusan

PostPostao/la duric001 » 08 jul 2009, 10:41

Lijepo je naici na ovako nesto,procitah sve komentare redom i podsjetili ste me na najljepse zivotno doba.Bilo je medju nasim uciteljima, nastavnicima,profesorima divnih ljudi,a medju nama ucenicima i divnih nezaboravnih bisera,i na jednoj i na drugoj strani svako je po necemu bio specifican sto i daje ljepotu tom periodu koji svako prodje i vjecno pamti.Eh nekad bilo sad se spominjalo...........
duric001
Novi kolac

PostPostao/la novinarka » 15 sep 2009, 15:43

Sjećal se iko učitelja Remzije i znal ko gdje se nalazi odnosno gdje živi. Još ga se sjećam kada mi je sestra razbila glavu, da me nosao po učionici i nastojao utješiti:)
novinarka
Novi kolac

Re:

PostPostao/la Romanija » 22 avg 2010, 22:51

amir77 je napisao/la:Ma casovi istorije kod Kadribega, izabere ucenika i lekciju i kaze ti citaj naglas a vi ostali pratite (lekciju)! :(

Posle par minuta mogli smo da pratimo :shock: samo Ibru kako iz latice jede suho meso sa ustipcima!-----)))) :D

A mi pratimo i oborili glave ko u zatvoru, to na "zapadu" nemozes zamisliti. Ili ko ce ici da kupi bureka ili cevapa, vazda je neke poslusne slao. :idea:

ILI

Nastavnik Radika iz Geografije.

Mersudin Hodzic iz Zaklopace je isao samnom u razred( ubili su ga `92 u Zaklopaci) kao on nesto previse prico i Radika (tj.Majmun) izvede Germu pred tablu (Germa smo ga zvali zato sto je bijo medju najvecim u razredu, a hljeb brze sa germom raste :roll: ). I pred tablom ga obradjuje, udaranje stapom po ruci, stiskanjem zivca ispod kljucne kosti (ramena) i onda najgore:

Radika mu stane na nogu (stopalo) i pocne germu da tjera na mjesto gdje je sjedijo!!! Da mi je ova pamet prije 15 god. bila, ja biga tuzijo do DEN HAGA ili Strasburga! Ili bi platijo chirpi da ga opeljusi :D

Malo je tuzna moja prica ali drugom prilikom cu nesto ljepse napisati.

Sad procitah ovo pa moradoh da malo prokomentarisem. Sve sto si ti napisao je meni odlicno poznato, i meni je Ibro Kadribegovic predavao istoriju tada i uvjek je spavao dok je cas trajao dok mi kao citamo lekciju :D . Ali je i dosta pricao o hrani sa jednim Alenom Osmicem iz mog razreda i o zabljim batacima...hahahaha.

Znam da sam se jednom smijala na casu jer je jedan mali iz drugog razreda nacrtao na mojoj klupi gdje sam tada sjedila nacrtala dvoje kako se jasu :P, i naravno ja se pocela smijati i nikako da stanem. Pridje on kod mene i sve gleda u klupu da vidi sta je meni kao smijesno, a ja stavila ruke na to sto je nacrtano kako to Ibro ne bi vidjeo. I posalje me tada do wc-a dok se kao ne smirim, a ja odem i cim udjem u razred puknem se smijati, pa opet u wc. Joj, kada se sjetim :lol: .

A sjecam se i Radike i njegove geografije, znam da je cesto Bojana Susica izvodio pred tablu i mucio bas sve kako si vec opisao. A svi smo redovno dobijali batine od njega (ono bira kao kojim ce prutem udariti po rukama) ako ne znas odgovor na postavljeno pitanje. Cesto je izvodio i Ehlimanu i Bobar Milenu, a ova Ehlimana sva ponosna ispruzi obje ruke i jos mu se zahvali za batine, a njemu krivo...ahahahaha. Dobre, stare uspomene, nema sta. Tvoj me komentar evo bas vratio u to doba.
Zadnja izmjena: Romanija; 23 avg 2010, 00:04; ukupno mijenjano 1 put/a.
Romanija
Robot - Samo cita

Re:

PostPostao/la Romanija » 23 avg 2010, 00:02

amir77 je napisao/la:Sanele mislis na Ibru Muminovica (Ofinger) iz tehnickog ili :wink:

Stane Radika jednom srbinu na nogu i tako zavrkaje djecu kao uobicajeno
dok se mali nije sjetijo jedne recenice pa mu rekao:

" NIJE MOJA NOGA STOCNA VAGA" :oops: :shock:

:D :D :D :D :D :) :) :D :D

od sutra vas pozdravljam iz BiH.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ovo je bilo zestoko.
Romanija
Robot - Samo cita

Prethodna

Natrag na SJECATE LI SE...