amir77 je napisao/la:Ma casovi istorije kod Kadribega, izabere ucenika i lekciju i kaze ti citaj naglas a vi ostali pratite (lekciju)!
Posle par minuta mogli smo da pratimo

samo Ibru kako iz latice jede suho meso sa ustipcima!-----))))
A mi pratimo i oborili glave ko u zatvoru, to na "zapadu" nemozes zamisliti. Ili ko ce ici da kupi bureka ili cevapa, vazda je neke poslusne slao.
ILI
Nastavnik Radika iz Geografije.
Mersudin Hodzic iz Zaklopace je isao samnom u razred( ubili su ga `92 u Zaklopaci) kao on nesto previse prico i Radika (tj.Majmun) izvede Germu pred tablu (Germa smo ga zvali zato sto je bijo medju najvecim u razredu, a hljeb brze sa germom raste

). I pred tablom ga obradjuje, udaranje stapom po ruci, stiskanjem zivca ispod kljucne kosti (ramena) i onda najgore:
Radika mu stane na nogu (stopalo) i pocne germu da tjera na mjesto gdje je sjedijo!!! Da mi je ova pamet prije 15 god. bila, ja biga tuzijo do DEN HAGA ili Strasburga! Ili bi platijo chirpi da ga opeljusi
Malo je tuzna moja prica ali drugom prilikom cu nesto ljepse napisati.
Sad procitah ovo pa moradoh da malo prokomentarisem. Sve sto si ti napisao je meni odlicno poznato, i meni je Ibro Kadribegovic predavao istoriju tada i uvjek je spavao dok je cas trajao dok mi kao citamo lekciju

. Ali je i dosta pricao o hrani sa jednim Alenom Osmicem iz mog razreda i o zabljim batacima...hahahaha.
Znam da sam se jednom smijala na casu jer je jedan mali iz drugog razreda nacrtao na mojoj klupi gdje sam tada sjedila nacrtala dvoje kako se jasu

, i naravno ja se pocela smijati i nikako da stanem. Pridje on kod mene i sve gleda u klupu da vidi sta je meni kao smijesno, a ja stavila ruke na to sto je nacrtano kako to Ibro ne bi vidjeo. I posalje me tada do wc-a dok se kao ne smirim, a ja odem i cim udjem u razred puknem se smijati, pa opet u wc. Joj, kada se sjetim

.
A sjecam se i Radike i njegove geografije, znam da je cesto Bojana Susica izvodio pred tablu i mucio bas sve kako si vec opisao. A svi smo redovno dobijali batine od njega (ono bira kao kojim ce prutem udariti po rukama) ako ne znas odgovor na postavljeno pitanje. Cesto je izvodio i Ehlimanu i Bobar Milenu, a ova Ehlimana sva ponosna ispruzi obje ruke i jos mu se zahvali za batine, a njemu krivo...ahahahaha. Dobre, stare uspomene, nema sta. Tvoj me komentar evo bas vratio u to doba.